Κέντρο Πληροφόρησης

Σε αυτή την ενότητα θα μπορείτε να ενημερωθείτε για οτιδήποτε σχετίζεται με την εκτροφή των παραδείσιων πουλιών. Πέρα από τα άρθρα που η ομάδα μας θα καταχωρεί για εσάς, θα υπάρχουν άρθρα και απόψεις από επωνύμους στο χώρο, όπως επίσης και πληροφορίες σχετικά με το που μπορείτε να βρείτε εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με την Διαμονή, τη Διατροφή και την Υγεία των πουλιών που εκτρέφετε. 

 title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=
Εκθέσεις

Η συμμετοχή σε εκθέσεις είναι, ίσως, το αποκορύφωμα της όλης προσπάθειας του εκτροφέα για τη δημιουργία πουλιών τα οποία χαρακτηρίζονται ποιοτικά, υγιή και με τη καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Στις εκθέσεις τα πουλιά κρίνονται σε σχέση με το πόσο κοντά είναι τα χαρακτηριστικά τους στα πρότυπα του κάθε είδους.

 

 
 GOULDIAN FINCH, ΤΥΠΟΣ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή παραδείσιων πουλιών; 

  

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Συμμετοχή στις εκθέσεις
Προετοιμασία για την έκθεση
Κατηγορίες Συμμετοχής
Κατηγορίες Εξωτικών F1 και F2
Εκθεσιακά Πρότυπα Πουλιών
Εκθεσιακά Πρότυπα - Gouldian Finch
 
   
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η πρώτη αξιολόγηση ενός gouldian αφορά τον Τύπο και την Kατασκευή του. Η αξιολόγηση φθάνει το μέγιστο στους 30 βαθμούς

 

 

ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΣΩΜΑ

 

Το κεφάλι πρέπει να είναι στρογγυλό και όχι πλατύ. 

 

Δεν πρέπει να είναι μικρό σε μέγεθος. Δεν πρέπει να προεξέχει το μέτωπο. Το ράμφος δεν πρέπει να είναι πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο, ούτε καμπυλωτό. 

 

Τα μάτια να βρίσκονται στην κεντρική γραμμή του κεφαλιού. 

 

Δεν πρέπει να έχει κοντό λαιμό και να δείχνει κοντό και μαζεμένο ή αντίθετα δεν πρέπει να δείχνει πολύ λεπτό και μακρόστενο. Το πουλί πρέπει να είναι μεγαλόσωμο. Το μήκος του πουλιού να είναι 15 εκατοστά (μαζί με την ουρά) για τα αρσενικά, και 13,5 εκατοστά (μαζί με την ουρά) για τα θηλυκά. 

 

Το σώμα να είναι γερό, ελαφρώς λεπτό αλλά ποτέ φιδίσιο ή παχύ. Το στήθος να είναι στρογγυλό. Το πουλί δεν πρέπει να έχει υπερβολικό λίπος ούτε να είναι αδύνατο. 

 

Η γραμμή πάνω από το ράμφος-κορόνα-αυχένας-πλάτη-ουροπήγιο-ουρά πρέπει να είναι ομαλή και χωρίς σπασίματα. Να έχει περίγραμμα μιας σταγόνας νερού. Η κάτω γραμμή από την κάτω γνάθο - πηγούνι-λαιμό-στήθος-κοιλιά-ουρά πρέπει να ρέει ομοιόμορφα και ομαλά. 

 

Τα πόδια να κρατούν την πατήθρα σφιχτά.

 

  ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ
Πλατύ ή μικρό κεφάλι, μεγάλο μέτωπο, μεγάλο ή μικρό ή καμπυλωτό ράμφος, μικρό μέγεθος πουλιού, φιδίσιο, μακρύ ή πολύ φαρδύ σώμα, καμπούρα στην πλάτη, μεγάλο ή πολύ μικρό στήθος, παχύ πουλί με κοιλιά, πεσμένη ουρά, κατεβασμένα φτερά, κοντά ή στραβά πόδια, στραβά δάχτυλα ή νύχια ή χωρίς νύχια.

  

Στις επόμενες φωτογραφίες θα βρείτε περιπτώσεις που μπορεί να συναντήσουμε. Αφήνοντας τον δείκτη του ποντικού πάνω σε κάθε εικόνα θα εμφανιστεί μια περιγραφή των σημείων που πρέπει να προσέξουμε.

 

 

  
 
 
  
 

Εκθεσιακά Πρότυπα - Gouldian Finch < > Χρώμα

 
  

Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2013
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα (www.windsa.me).