Κέντρο Πληροφόρησης

Σε αυτή την ενότητα θα μπορείτε να ενημερωθείτε για οτιδήποτε σχετίζεται με την εκτροφή των παραδείσιων πουλιών. Πέρα από τα άρθρα που η ομάδα μας θα καταχωρεί για εσάς, θα υπάρχουν άρθρα και απόψεις από επωνύμους στο χώρο, όπως επίσης και πληροφορίες σχετικά με το που μπορείτε να βρείτε εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με την Διαμονή, τη Διατροφή και την Υγεία των πουλιών που εκτρέφετε. 

 title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=
Εκθέσεις

Η συμμετοχή σε εκθέσεις είναι, ίσως, το αποκορύφωμα της όλης προσπάθειας του εκτροφέα για τη δημιουργία πουλιών τα οποία χαρακτηρίζονται ποιοτικά, υγιή και με τη καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Στις εκθέσεις τα πουλιά κρίνονται σε σχέση με το πόσο κοντά είναι τα χαρακτηριστικά τους στα πρότυπα του κάθε είδους.

 
 
 GOULDIAN FINCH, ΣΧΕΔΙΟ

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή παραδείσιων πουλιών; 

  

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Συμμετοχή στις εκθέσεις
Προετοιμασία για την έκθεση
Κατηγορίες Συμμετοχής
Κατηγορίες Εξωτικών F1 και F2
Εκθεσιακά Πρότυπα Πουλιών
Εκθεσιακά Πρότυπα - Gouldian Finch
 
   
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η πρώτη αξιολόγηση ενός gouldian αφορά το Σχέδιο του. Η αξιολόγηση φθάνει το μέγιστο στους 20 βαθμούς

 

 

ΜΑΣΚΑ

 

ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΠΟΥΛΙΑ: Το μέτωπο, η κορόνα και μάγουλα έχουν καθαρό κόκκινο χρώμα. Για τα κιτρινοκέφαλα πουλιά όσο πιο κίτρινη-λεμονί είναι η μάσκα τους τόσο το καλύτερο (δηλαδή να απέχει από το πορτοκαλί χρώμα που περιέχει πολλές καροτίνες). Για τα μαυροκέφαλα πουλιά το μέτωπο, η κορόνα, τα μάγουλα και ο λαιμός μαζί με το σιρίτι έχουν ένα ομοιόμορφο μαύρο χρώμα. 
 

Στην κατηγορία ΣΧΕΔΙΟ, το πουλί λαμβάνει τη βαθμολογία για τις καθαρές και ομοιόμορφες γραμμές του σχεδίου του. Όλες οι περιοχές που οριοθετούν κάθε χρώμα, πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο καθαρές και οι γραμμές ίσες.

 
Η μάσκα του πουλιού πρέπει να είναι πλατιά και να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλιού. 

 

Πρέπει να ξεκινά από το ράμφος (χωρίς να παρουσιάζονται μαύρα πούπουλα) και να τελειώνει πίσω από το αυτί του πουλιού. Η μάσκα στα θηλυκά πουλιά, συχνά είναι μικρότερη, αλλά θα ήταν ιδανικό να πλησιάζει αρκετά στην ποιότητα της μάσκας του αρσενικού. 

 

Η κόκκινη ή κίτρινη μάσκα, πρέπει να είναι χωρίς παρουσία μαύρων πούπουλων, πολύ ανοιχτού καθαρού χρώματος, ομοιόμορφα χρωματισμένη, δεν πρέπει να είναι πιο σκούρα στην περιοχή γύρω από τα μάτια και δίπλα στο ράμφος. 

 

Τα πουλιά με ανεπάρκεια μάσκας, να μην επιλέγονται για εκτροφή. Έτσι σταδιακά η ποιότητα του πουλιού (όσον αφορά τη μάσκα) με τον καιρό καλυτερεύει. 

 

 

Στις επόμενες φωτογραφίες θα βρείτε περιπτώσεις που μπορεί να συναντήσουμε. Αφήνοντας τον δείκτη του ποντικού πάνω σε κάθε εικόνα θα εμφανιστεί μια περιγραφή των σημείων που πρέπει να προσέξουμε.

 

 

  
  
  
  
 
 

 

 

ΣΙΡΙΤΙ

  

ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΠΟΥΛΙΑ: Η μάσκα είναι περιτριγυρισμένη από μια πολύ λεπτή και ίσια μαύρη γραμμή – σιρίτι, που φαρδαίνει και ακουμπάει στην κάτω γνάθο. 

 

Το πάχος του σιριτιού για τα αρσενικά πουλιά πρέπει να είναι 0,7 χιλιοστά, ενώ για τα θηλυκά πουλιά 0,8 χιλιοστά. 

 

Δεν πρέπει να λείπουν φτερά από το κεφάλι, επειδή η έλλειψη έστω και μερικών πούπουλων μπορεί να διακόπτει το σιρίτι. Τα πούπουλα πρέπει να μην είναι ακατάστατα, ώστε η γραμμή της μάσκας και του σιριτιού να είναι όσο δυνατόν πιο ίσια και πλήρης με καθαρά όρια. 

 

 

 

 
 
 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΙΜΙΟ

 

ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΠΟΥΛΙΑ: Μετά το σιρίτι ακολουθεί μια φαρδιά γραμμή: το περιλαίμιο. Το περιλαίμιο πρέπει να είναι έντονου μπλε χρώματος και απαλά να αναμιγνύεται με το πράσινο χρώμα του αυχένα. Το πάχος του περιλαίμιου του αρσενικού πρέπει να είναι τουλάχιστον 7 χιλιοστά και του θηλυκού τουλάχιστον 3 χιλιοστά. 

 

Πρέπει να χωρίζει το μαύρο του λαιμού από το πορφυρό του στήθους με πλάτος 1,5 χιλιοστά περίπου. Το περιλαίμιο δεν πρέπει να διακόπτεται και πρέπει να παραμένει ορατό, δεν πρέπει να υπάρχουν ανοιχτές περιοχές στα πλαϊνά του κεφαλιού (στα μάγουλα).

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

  

ΣΤΗΘΟΣ

  

ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΠΟΥΛΙΑ: Πρέπει να έχει ένα έντονο ομοιόμορφο πορφυρό χρώμα, χωρίς λευκά ή μπλε πούπουλα. Ούτε ανοιχτόχρωμο ούτε πολύ σκούρο. Πρέπει να είναι πλατύ με πολύ ίσια και καθαρή άκρη ένωσης με την κοιλιά. 

 

Χωρίς την παρουσία άλλων χρωμάτων (χωρίς Red Fusion Bar).

 

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Χρώμα < > Πτέρωμα

 
  

Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2013
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα (www.windsa.me).