Κέντρο Πληροφόρησης

Σε αυτή την ενότητα θα μπορείτε να ενημερωθείτε για οτιδήποτε σχετίζεται με την εκτροφή των παραδείσιων πουλιών. Πέρα από τα άρθρα που η ομάδα μας θα καταχωρεί για εσάς, θα υπάρχουν άρθρα και απόψεις από επωνύμους στο χώρο, όπως επίσης και πληροφορίες σχετικά με το που μπορείτε να βρείτε εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με την Διαμονή, τη Διατροφή και την Υγεία των πουλιών που εκτρέφετε. 

 title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=
Εκθέσεις

Η συμμετοχή σε εκθέσεις είναι, ίσως, το αποκορύφωμα της όλης προσπάθειας του εκτροφέα για τη δημιουργία πουλιών τα οποία χαρακτηρίζονται ποιοτικά, υγιή και με τη καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Στις εκθέσεις τα πουλιά κρίνονται σε σχέση με το πόσο κοντά είναι τα χαρακτηριστικά τους στα πρότυπα του κάθε είδους.

 
 
 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή παραδείσιων πουλιών; 

  

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Συμμετοχή στις εκθέσεις
Προετοιμασία για την έκθεση
Κατηγορίες Συμμετοχής
Κατηγορίες Εξωτικών F1 και F2
Εκθεσιακά Πρότυπα Πουλιών
   
   
   
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για να μάθετε σε τι επίπεδο ποιότητας είναι τα πουλιά σας και πόσο κοντά βρίσκονται στα πρότυπα, σας προτείνουμε να συμμετέχετε στην ετήσια έκθεση του συλλόγου σας (εφόσον είστε γραμμένος σε κάποιο σύλλογο και τα πουλιά σας φέρουν κλειστά δακτυλίδια του συλλόγου με το δικό σας κωδικό εκτροφέα).

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟ

    

Αν δεν είστε γραμμένος σε κάποιο σύλλογο τότε δεν μπορείτε να συμμετέχετε σε έκθεση, παρά μόνο να την επισκεφθείτε και να δείτε τα ήδη βαθμολογημένα πουλιά των άλλων εκτροφέων. 

 

Σας προτείνουμε να γίνετε μέλος σε κάποιο σύλλογο όπως για παράδειγμα είναι ο ΠΣΕΠΠ (Πανελλήνιος Σύλλογος Εξωτικών και Παραδείσιων Πτηνών - www.exoticbirds.gr) συμπληρώνοντας μια απλή φόρμα με τα στοιχεία σας. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής κάθε σύλλογος ζητάει να πληρώσετε κάποιο ελάχιστο πόσο για την ετήσια συνδρομή σας. 

 

 

Σαν μέλος του συλλόγου, έχετε την ταυτότητα μέλους και αποκτάτε το δικό σας μοναδικό κωδικό εκτροφέα. Τώρα έχετε τη δυνατότητα να παραγγείλετε από το σύλλογο σας κλειστού

τύπου μεταλλικά ετήσια δακτυλίδια για τα πουλιά σας τα οποία φέρουν τον κωδικό σας.

 

 

Για κάθε είδος πουλιού αντιστοιχεί διαφορετική διάμετρος δακτυλιδιού. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν κάνετε την παραγγελία των δακτυλιδιών ώστε να είναι σωστής διαμέτρου. 

 

 

 

Σημείωση

Τα δακτυλίδα που παραγγέλνετε έχουν μια μοναδική αύξουσα αρίθμηση για κάθε έτος ανεξάρτητα αν τα δακτυλίδια αφορούν μια διάμετρο ή περισσότερες. Με αυτό τον τρόπο κάθε πουλί φοράει πάντα ένα μοναδικό κωδικό.

  

Στην έκθεση μπορούν να συμμετέχουν μέλη των συλλόγων με πουλιά της δικής τους εκτροφής (όχι αγορασμένα πουλιά από τρίτους). Το κάθε πουλί πρέπει οπωσδήποτε να φέρει δακτυλίδι κλειστού τύπου με τη σωστή διάμετρο σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

  
Οι εκτροφείς θα πρέπει να φέρνουν τα πτηνά σε καθαρά και απολυμασμένα κλουβιά, ενώ τα δακτυλίδια των πτηνών θα πρέπει να είναι καθαρά και ευδιάκριτα. Πτηνά χωρίς δαχτυλίδια ή/και με εμφανή ελαττώματα ή/και προβλήματα υγείας, δεν παραλαμβάνονται από την επιτροπή της έκθεσης και δεν τους επιτρέπεται η συμμετοχή. 

 

Πτηνά με δεύτερο δαχτυλίδι θα βαθμολογούνται χωρίς όμως να έχουν συμμετοχή στα βραβεία.

Το κάθε πουλί πρέπει να είναι μέχρι 2 ετών για μικρά πουλιά (παραδείσια, καναρίνια, μικροί παπαγάλοι) και μέχρι 3-5 για μεγάλα (μεγάλοι παπαγάλοι).

 

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥΛΙΩΝ

    

Κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο, είναι η βασική περίοδος των εκθέσεων και διαγωνισμών. Είναι η περίοδος που πηγαίνουμε είτε σαν επισκέπτες είτε σαν συμμετέχοντες σε διάφορες εκθέσεις και ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς φίλους, συλλόγους και εκτροφείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

  
 

Μια έκθεση είναι, πρώτα απ' όλα, μια γιορτή του συλλόγου, όπου όλοι είναι καλεσμένοι! 

 

Πριν ανοίξει τις πόρτες της για το κοινό, απαιτούνται 4-5 περίπου ημέρες δουλειάς (προετοιμασία χώρου της έκθεσης από τα μέλη του συλλόγου, μεταφορά των πουλιών και καταγραφή τους, εγκλωβισμός των πουλιών στα μικρά εκθεσιακά κλουβιά και διαχωρισμός τους σε κατηγορίες ανάλογα με το είδος και τη μετάλλαξη, καθημερινό τάισμα και πότισμα των πουλιών, ημέρες βαθμολογίας από τους έμπειρους κριτές, μοίρασμα καρτελών με τη βαθμολογία και απονομές βραβείων στους νικητές). 

 
Όλες αυτές οι εργασίες μένουν στα παρασκήνια της έκθεσης. Είναι ημέρες άγχους αλλά και χαράς, είναι μια χαρούμενη εμπειρία με αξέχαστες στιγμές.
 

 

Εισαγωγή < > Προετοιμασία για την έκθεση
 
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.