Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Κέντρο Πληροφόρησης

Σε αυτή την ενότητα θα μπορείτε να ενημερωθείτε για οτιδήποτε σχετίζεται με την εκτροφή των παραδείσιων πουλιών. Πέρα από τα άρθρα που η ομάδα μας θα καταχωρεί για εσάς, θα υπάρχουν άρθρα και απόψεις από επωνύμους στο χώρο, όπως επίσης και πληροφορίες σχετικά με το που μπορείτε να βρείτε εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με την Διαμονή, τη Διατροφή και την Υγεία των πουλιών που εκτρέφετε. 

 title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title= title=
Υγεία

Η εκτροφή των πουλιών και ιδίως των παραδείσιων πουλιών χαρίζει στον εκτροφέα πολλές συγκινήσεις. Η δραστηριότητα αυτή αρκετές φορές μας επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις κυρίως στα θέματα υγείας. Μάθετε πως να αντιμετωπίζετε διάφορα προβλήματα υγείας που μπορεί να εμφανιστούν στους φτερωτούς μας φίλους. 

Μετάδοση των ασθενειών

 

 

Καραντίνα - Χρήσιμες Πληροφορίες

Καραντίνα είναι μια διαδικασία απομόνωσης ενός νέου πουλιού (ή ομάδας πουλιών), συχνής παρακολούθησής του και χορήγησης φαρμάκων για προληπτικούς ή θεραπευτικούς λόγους (όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο).

 

Εισαγωγή
Τα πουλιά στη φύση
Μετάδοση των ασθενειών
Εφαρμογή καραντίνας
Βασικά γνωρίσματα μη υγιών πουλιών
Βασικά γνωρίσματα υγιών πουλιών
 

 

  

 

 

 

 

Όταν φροντίζετε πουλιά σε καραντίνα προσέχετε την καθαριότητά γιατί τα βακτήρια, οι ιοί, οι μύκητες και τα παράσιτα μεταδίδονται πολύ εύκολα ακόμη και από τον ίδιο τον εκτροφέα στα υγιή πουλιά.

Οι προχωρημένοι εκτροφείς στο εξωτερικό αλλάζουν τα ρούχα τους κάθε φορά που μπαίνουν από χώρο της καραντίνας στο χώρο του κυρίως εκτροφείου τους. Περιορίστε τις επισκέψεις ατόμων στο εκτροφείο σας ειδικά από τα άτομα που έχουν και αυτοί πουλιά.

Επίσης μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνετε όταν πηγαίνετε πουλιά σε εκθέσεις ή σε διάφορα μαγαζιά ή ακόμη σε θαλάμους άλλων εκτροφέων και τα επαναφέρετε πίσω. Να θυμάστε ότι και από εκεί μπορείτε να φέρετε κάποιο μικρόβιο. Επίσης αν έχετε στείλει τα πουλιά σε εκθέσεις ή κάπου έξω από το εκτροφείο σας θα πρέπει με την επιστροφή τους να τα κρατήσετε και αυτά σε καραντίνα και να τα έχετε σε παρακολούθηση.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Επιστροφή

  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.