Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

GIFT SHOP

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=
 
Diamond Finch

Είναι γερά και ανεκτικά πουλιά. Μπορούν να συζούν σε μεγάλες κλούβες με άλλα πουλιά λίγο πολύ ίδιου μέγεθος. Στη περίοδο αναπαραγωγής γίνονται επιθετικά προς άλλα πουλιά και προστατεύουν πολύ έντονα το χώρο τους. Το επιστημονικό του όνομα είναι Stagonopleura guttata και ανήκει στην οικογένεια Εστριλδών.

Εισαγωγή

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Diamond Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Μεταλλάξεις
Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

 

 

 

 

Το Diamond finch ανήκει και αυτό στην οικογένεια των Εστρίλδων (Estrildidae). Το μέγεθος τους είναι περίπου 12 εκ.

 


 Η Ανατολική και Νότια Αυστραλία είναι οι κυριότεροι τόποι διαμονής και αναπαραγωγής τους. Προτιμούν τα δάση των ευκαλύπτων, τα ανοιχτά δάση, τις χορτο λιβαδικές εκτάσεις, χωράφια και τόπους με πολλούς θάμνους. Ζουν σε μικρά σμήνη των 20-30 ατόμων. Δημιουργούν πολύ ισχυρούς συντροφικούς δεσμούς. Περισσότερο χρόνο βρίσκεται στο έδαφος ψάχνοντας για σπόρια και μικρά έντομα.

 

Τα πουλιά αυτά ήταν γνωστά σαν κατοικίδια από το 1792. Μετά από 4 χρόνια το Diamond Finch πήρε μια επίσημη επιστημονική περιγραφή σαν είδος και το 1859 στη Γαλλία πήραν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της αναπαραγωγής στην αιχμαλωσία. 

 

Η μεγαλύτερη εισαγωγή των Diamond Finch στην Ευρώπη έχει γίνει το 1930 και το 1950. Λίγο αργότερα το 1960 ο αριθμός τον Diamond Finch στη φύση άρχισε να μειώνεται πολύ γρήγορα. Αυτό οφείλεται στη μείωση των δασών και της καταστροφής της φυσικής περιοχής που κατοικούν αυτά τα πουλιά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-15
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα (www.windsa.me).