Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=
Bengalese Finch

Τα Bengalese Finches είναι  μικρά σκληραγωγημένα πουλιά, τα οποία δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις στην εκτροφή τους. Ονομάζονται και Κοινωνικοί Σπίνοι (Society Finces), αφού χρησιμοποιούνται σαν «θετοί γονείς». Δηλαδή αναλαμβάνουν το ρόλο της επώασης των αυγών αλλά και της ανατροφής των μικρών από πιο δύσκολα είδη παραδείσιων όπως είναι τα Gouldian Finches, όταν οι γονείς εγκαταλείψουν τη φωλιά τους. 

Αναπαραγωγή, Προετοιμασία ζευγαριών

 

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Bengalese Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
  Επιλογή ζευγαριών
  Προετοιμασία ζευγαριών
  Φωλιές, υλικό φωλιάς
  Από τη γέννηση αυγών στην εκκόλαψη νεοσσών
  Απογαλακτισμός νεοσσών
Μεταλλάξεις
Μεταλλάξεις - Σγουρά Bengalese Finch - Frill
  Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

The Bengalese Finch, Fred Panjer and Jan Wigmore
National Bengalese Fanciers Association UK, NBFA 

The Australian Bengalese Breeders Society

http://www.australian-bengalese-finch.com

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

Internet 

www.australian-bengalese-finch.com
www.nbfa.co.uk
www.aussiebengos.blogspot.com.au

  

 

 

 

 

 

 
In oder to buy our poster please email us to info@gouldianfinch.gr.

 

 

 

Δημιουργία συνθηκών αναπαραγωγής
Είναι σημαντικό να προετοιμάζετε τα πουλιά κατάλληλα πριν ξεκινήσει η διαδικασία της αναπαραγωγής. Είναι άστοχο να προσπαθούμε την αναπαράγουμε με πουλιά που δεν βρίσκονται σε διάθεση αναπαραγωγής. Αυτό μπορεί να γίνει αυξάνοντας τη διάρκεια του ημερήσιου φωτός σταδιακά κάθε μέρα ώστε να φτάσουμε τις 16 ώρες. Θα πρέπει επίσης να ξεκινήσετε να δίνετε στα πουλιά βιταμίνες και αυγοτροφή 2 – 3 φορές την εβδομάδα.

Ιδιαίτερα τα θηλυκά έχουν ανάγκη από βιταμίνη D για να μπορούν να απορροφούν το ασβέστιο που είναι απαραίτητο για τη δημιουργία των αυγών. Η βιταμίνη D δημιουργείται από έκθεση των πουλιών στον ήλιο, οπότε μπορεί να υπάρχει έλλειψη στα πουλιά που διατηρούνται σε εσωτερικό χώρο. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να του παρέχουμε εμείς πολυβιταμίνες πχ στο νερό.
 
 

Θα πάρει 5-6 εβδομάδες να έρθουν τα πουλιά σε αυτή τη κατάσταση. Θα προσέξετε ότι τα πουλιά θα γίνουν πιο θορυβώδη, τα αρσενικά θα κελαηδάνε, θα χορεύουν ενώ τα θηλυκά θα τους ανταποκρίνονται. 

 

 

Σημάδια αναπαραγωγικής διάθεσης
Εάν τα πουλιά είναι σε διάθεση αναπαραγωγής θα προσέξετε μια τυπική συμπεριφορά του ζευγαριού όταν ερωτοτροπεί. 

Το αρσενικό Bengalese θα αρχίσει να φουσκώνει τα φτερά στη περιοχή του στομαχιού του, θα πετούν γρήγορα από κλαδί σε κλαδί , να γέρνει μπροστά ενώ τεντώνει το λαιμό του σε μια κλασσική στάση που παίρνει για να ξεκινήσει το τραγούδι και τον ερωτικό χορό [video].

Το θηλυκό όταν είναι σε αναπαραγωγική διάθεση, στην εμφάνιση του αρσενικού θα κάθεται στητή και θα πετάξει από κλαδάκι σε κλαδάκι μερικές φορές. Στη συνέχεια θα γείρει μπροστά στο κλαδάκι που κάθεται και θα τρεμοπαίζει την ουρά της και θα επιτρέψει στον αρσενικό να ζευγαρώσει μαζί της. Αρκετά συχνά το αρσενικό θα ξεκινάει το κελάηδισμα και θα προσπαθεί να ζευγαρώσει ξανά.

 

Επίσης σε αυτή τη περίοδο το αρσενικό ασχολείται με το κτίσιμο της φωλιάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Σημείωση

Οι πληροφορίες που αναφέρονται εδώ αφορούν τον ερασιτέχνη εκτροφέα και εκείνους που περιστασιακά έχουν τη διάθεση να φιλοξενήσουν τα συγκεκριμένα πουλιά

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.